• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Voor ouders

Wat heb je nodig om Magister 6 te gebruiken? Het juiste antwoord is internet, meer niet!
Magister 6 is platformonafhankelijk waardoor het op pc, laptop, smartphone én tablet snel benaderbaar is vanuit de browser.
Er is ook de nieuwe Magister 6 app voor leerlingen en ouders beschikbaar! De app is ontwikkeld voor gebruikers van Apple en Android. Op Windows mobiel device werkt deze app nog niet.

Informatiebeveiliging Magister

Ouder (verzorger) - wachtwoord vergeten?

Ouder (verzorger) - wachtwoord vergeten dan zelf nieuwe maken?

Op dit moment is Magister 6 alleen voor leerlingen en ouders beschikbaar.
Magister 6 is 24 uur per dag beschikbaar voor leerlingen en hun ouders.
Enige voorwaarde is dat een gebruiker zijn gebruikersnaam en wachtwoord kent. De simpelste manier om in Magister 6 in te loggen is via de site van Bonhoeffercollege (link in rechterhoek van het venster, hier inloggen). Een leerling die 18 jaar of ouder is, kan bij zijn instellingen zelf aangeven of ouders de gegevens mogen inzien.

Kan je niet meer als leerling in Magister 6 inloggen dan kom je langs op kamer 024 (ICT).Kan je niet meer als ouder in Magister 6 inloggen dan stuur je je mail naar de mentor van je kind.

Ouders handleiding

Mijn instellingen in Magister 6
Om wijziging te kunnen maken in Magister moet u eerst op het “knopje wil” klikken (bovenin, waar uw naam staat). Nadat u “bewerken wil” heeft aangeklikt kunt u uw e-mailadres en mobielnummer invullen en zorgen dat deze gegevens altijd juist zijn. Heeft u dat gedaan dan klikt u op onderstaande link, contactgegevens opslaan. Het wachtwoord kunt u altijd zelf veranderen.

iPad of code kwijt, wat dan?

Vanaf 4 juli aanstaande gaat de inlogprocedure van de Magister App (Magister 6) veranderen. Gebruikers (leerlingen of ouders) kunnen vanaf dat moment op dezelfde manier inloggen als op de webversie van Magister. Dit betekent een veiligere manier van inloggen met daarbij binnenkort de mogelijkheden van het gebruik van de profielpagina. Met de profielpagina biedt Magister een betere (hoger niveau) informatiebeveiliging die in lijn is met de eisen die gesteld zijn vanuit de AVG. De gebruiker kan voortaan zélf zijn wachtwoord instellen en actieve connecties met verschillende apparaten beheren. Een bijkomend voordeel is ook dat de beheerlast bij de onderwijsinstellingen met deze nieuwe functionaliteit omlaag gaat. De nieuwe inlogprocedure vereist dat de gebruikers eenmalig opnieuw moeten inloggen. De ervaring leert dat gebruikers de gewijzigde inlogprocedure gemakkelijk volgen zonder nadere instructie.

Darko Kordic
Applicatiebeheerder