• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Biebsearch

Biebsearch is de naam van een grootschalig samenwerkingsproject tussen het voortgezet onderwijs en de bibliotheek. Binnen dit project werken de bibliotheek en het onderwijs aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen te ondersteunen bij hun studie. Samen zoeken zij naar mogelijkheden om leerlingen te begeleiden. Door de krachten te bundelen en uit te gaan van elkaars sterke punten, ontstaat er een dynamische wereld waar school, bibliotheek en de leerlingen profijt van hebben. De bibliotheek wacht niet langer tot leerlingen naar de bibliotheek komen, maar zoekt ze in plaats daarvan voortaan actief op in de omgeving waar ze in schoolverband het meest vertoeven: de elektronische leeromgeving (ELO). Hierdoor krijgen de leerlingen in één omgeving toegang tot zowel het lesmateriaal van hun onderwijsinstelling als de informatie van de bibliotheek.

Binnen dit project werkt Bonhoeffercollege samen met de bibliotheek aan nieuwe diensten en werkvormen om leerlingen te ondersteunen bij hun studie en docenten te ondersteunen bij hun lespraktijk. De mogelijkheden van het project zijn talrijk. Zo kan Bonhoeffercollege al haar digitale diensten rechtstreeks onderbrengen in de digitale leeromgeving van de scholieren.

Alle leerlingen / docenten /medewerkers van het Bonhoeffercollege hebben directe toegang tot Biebsearch via Magister>ELO>Studiewijzer of MagisterWebPortal . Om dit te kunnen gebruiken moet je kunnen inloggen in Magister. Er is ook een mogelijkheid om Biebsearch te bezoeken via de startknop. Typ in het venster "biebsearch " en er verschijnt een link. Klik op deze link en dan wordt biebsearch geopend. Deze optie is alleen mogelijk op het Bonhoeffercollege zelf of als je buiten de school gebruik maakt van je virtuele desktop van het Bonhoeffercollege. Kijk zelf wat op dat moment het handigste is om te Biebseach te starten en gebruiken.

Biebsearch