• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

E-mail instellen op iPhone of iPad

Met ingang van schooljaar 2016-2017 zullen wij e-mail in Office365 gebruiken. De procedure hiervoor staan hieronder beschreven. Wil je de oude instructie, ga dan naar E-mail en agenda van school gebruiken (verouderd)

E-mail instellen op een iPhone of iPad (iOS-apparaat)

Hier vindt u meer informatie over het instellen en gebruiken van e-mail op uw iOS-apparaat met de Outlook voor iOS-app als iOS 8.0 of hoger op uw apparaat is geïnstalleerd. Als de Outlook voor iOS-app incompatibel is met uw apparaat, gebruikt u de ingebouwde e-mailapp op uw iPhone, iPad of iPod Touch. Voor het instellen van e-mail gebruikt u een van de onderstaande vervolgkeuzelijsten.

E-mail instellen in Outlook voor iOS

Een Office 365-account instellen in Outlook voor iOS
Als u een Office 365 schoolaccount hebt, kunt u een e-mailaccount van @bonhoeffer.nl op Outlook voor iOS instellen.

  1. Open Outlook voor iOS.
  2. Tik op Instellingen > Account toevoegen > E-mailaccount toevoegen.
  3. Voer op de pagina E-mailaccount toevoegen uw volledige e-mailadres in, en tik vervolgens op Account toevoegen.
  4. Typ uw wachtwoord en tik op Aanmelden. Outlook vraagt mogelijk toegang tot een deel van uw e-mailfuncties. Als dit het geval is, gaat u hiermee akkoord.

Nadat u bent aangemeld, volgt u eventuele aanwijzingen en begint u met het gebruik van uw Outlook voor iOS-app. In veel gevallen wordt het e-mailaccount automatisch voor u geconfigureerd. Mogelijk wordt u gevraagd toe te staan dat Microsoft Outlook toegang krijgt tot de contactpersonen, de agenda en andere gegevens.

Opmerking : Als een time-outmelding wordt weergegeven, is uw wachtwoord of andere informatie mogelijk onjuist. Controleer of Caps Lock is uitgeschakeld, typ de gegevens opnieuw en probeer het nogmaals. Zie onze Tips voor probleemoplossing hieronder voor extra hulp.

E-mail instellen in de iOS Mail-app

Met de gegevens van uw schoolaccount, gebruikt u deze instructies voor het instellen van uw e-mailaccount met uw iOS-apparaat. U krijgt dan meteen ook toegang tot de agenda via de ingebouwde Agenda-app en contacten via de ingebouwde Contacten-app

  1. Ga naar Instellingen, schuif omlaag naar E-mail, Contacten, Agenda en tik vervolgens op Account toevoegen.
  2. Selecteer Exchange.
  3. Voer uw e-mailadres, wachtwoord en een beschrijving van uw account in. Uw e-mailadres moet uw schoolaccount voor Office 365 zijn. Als u uw referenties hebt ingevoerd, tikt u op Volgende.
  4. Kies de apps die u voor uw e-mailaccount wilt synchroniseren met uw iOS-apparaat en tik vervolgens op Opslaan. Uw e-mailaccount is nu gereed voor gebruik met de iOS Mail-app.

Opmerking : Als u wordt gevraagd een wachtwoordcode te maken, tikt u op Doorgaan en voert u een numerieke wachtwoordcode in. Als u wordt gevraagd een wachtwoordcode in te stellen en u doet dit niet, dan kunt u dit account niet gebruiken op uw apparaat. U kunt ook later een wachtwoordcode instellen via uw instellingen.