• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Ik krijg wel eens de vraag of het toegestaan is om een iPad te jailbreaken. Omdat de iPad privé-eigendom is van de leerling heeft de school daarover officiëel geen zeggenschap.

De reden voor een jailbreak is om er apps op te installeren die voor uw kind aantrekkelijk zijn, maar ik kan geen garantie geven voor de stabiliteit van de voor school benodigde apps. Ook maakt het de iPad kwetsbaar voor malware en dat is geen goed idee. Ook vervalt de garantie op een iPad wanneer deze is gejailbreaked!

Na een jailbreak is het mogelijk om apps te installeren van alternatieve app stores, zoals Cydia. Apple garandeert een goede en betrouwebare werking van de apps in hun eigen Apple App Store, maar dit kan niet worden gezegd van de apps in andere app stores. Deze apps kunnen malware bevatten of je gegevens kapen. Je hebt geen enkele garantie dat deze apps betrouwbaar zijn.

Jailbreaken is geheel op uw eigen risico! Wij raden het jailbreaken van de iPad af.

Als een iPad op school mankement vertoont, zal de helpdeskmedewerker deze weer in een schone toestand kunnen herstellen. Hiermee wordt de jailbreak ongedaan gemaakt. Desondanks raad ik het af om de iPad te jailbreaken omdat schadelijke bijeffecten niet te voorzien zijn.

Met vriendelijke groeten
Paul Wiegmans