• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Vorige versies

Probleem: bestand kwijt

Je bent een bestand kwijt. Het was belangrijk en je weet zeker dat je het had, maar kunt het nu niet meer vinden.

Oplossing: gebruik Vorige Versies

Als het goed is, wordt altijd een kopie bewaard van vroegere versies van deze bestanden (in het Engels noemt met dit "shadow copies"). Je kunt deze terughalen, wanneer je in de verkenner rechtsklikt op de map waarin deze bestanden staan of stonden, dan op Eigenschappen te klikken.

Er opent zich een nieuw venster. Kies hierin het tabblad “Vorige versies”. Hier zie je nu een lijst met tijdstippen waarvan een kopie van deze map is opgeslagen.

Kies hierin een moment in de tijd waarvan je zeker weet dat het bestand nog bestond, en klik op openen.

Let nu goed op ! Er opent zich een venster waarin je de inhoud van de map ziet zoals dat was op dat moment in het verleden. Werkt hier niet uit, maar kies het gewenste bestand, kopieer dit (rechtsklik op het bestand en kies “Kopieren”) en sluit vervolgens het venster.

Open de verkenner, ga naar jouw persoonlijke documentenmap en kies Plakken (rechtsklik op lege ruimte en kies “Plakken” , of druk op Ctrl-V) om de kopie uit het verleden hierin te plaatsen.

Opmerkingen

  • Het is wel handig dat je weet hoe het bestand heet, en waar het staat.
  • Die werkt alleen op sommige gedeelde mappen op servers op school.
  • Het aantal kopieen dat wordt bewaard is afhankelijk van de vrije ruimte op de server. Het is niet gegarandeerd dat je vorige versies van bestanden van bijvoorbeeld een jaar geleden of eerder kunt terughalen.