• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Je Teambestanden in de Windows Verkenner

Deze instructie laat zien hoe je alle bestanden en mappen in je team kunt benaderen in de Windows Verkenner. Dit is nuttig voor teameigenaren om bestanden van de groepsmap over te zetten naar je team, en voor alle collega’s om makkelijk en snel bij je teambestanden te kunnen komen.

Om dit te doen, moet je je Teambestanden synchroniseren op je computer. Wanneer je dit hebt gedaan, dan kun je daarna alle bestanden zien in een mapje in de mappenlijst van de Windows Verkenner.

Je teambestanden synchroniseren

Dit moet je op elke computer eenmaal per team doen, of elke keer als je werkt op een flexplek.

1. Ga naar de Office 365 portal en kies de Teams app.

2. Kies het team van je keuze.

3. Klik op het kanaal "Algemeen"

4. Klik op tabblad "Bestanden"

5. Klik op "Openen in SharePoint". Als je deze link niet ziet, klik dan op het puntjesmenu (…) en klik daarna op "Openen in SharePoint". Een nieuw venster of tabblad wordt nu geopend.

6. Klik op Synchroniseren. Er wordt gevraagd of je het OK vindt om een andere app te openen.

7. Klik dan op [Ja]

8. Nu is de team map van kanaal "Algemeen" gesynchroniseerd en kun je de inhoud zien in de Windows Verkenner. Sluit het venster. Je hebt het niet meer nodig.

9. Start nu de Windows Verkenner. Dat kun je bijvoorbeeld doen door op Start te klikken en vervolgens op het Documentsymbool.

10. Presto!

Je ziet een extra map in de mappenlijst genaamd “Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland” en daaronder de map van het team dat is gesynchroniseerd, hier “BC Sectie Bovenvergisting – General”

In de nu ontstane map vind je alle bestanden in het kanaal Algemeen in je team. Je kunt hierin alle bestanden openen met behulp van de geïnstalleerde applicaties op je computers.

Groepsbestanden kopiëren naar je team

Ben je een teameigenaar, dan kun je nu ook alle bestanden van de groepsmap van je sectie of afdeling (“V”-schijf) hierheen kopiëren. Je kunt op deze manier hele mappen en grote hoeveelheden bestanden tegelijk naar het Team overbrengen.

  • Laat iedereen in je sectie weten dat je de bestanden van de groepsmap op de server naar het Team overzet.
  • Spreek in je sectie af vanaf welk moment je gezamenlijk in de teambestanden gaat werken en je wijzigingen niet meer op de groepsmap in de V-schijf opslaat.
  • Spreekt dit moment af vóór 8 februari. Na deze datum worden de groepsmappen op alleen-lezen gezet. Het is beter als je al vóór die tijd Teams in gebruik genomen hebt in je sectie of afdeling.
  • Bij het kopieren van veel bestanden is het raadzaam te wachten tot de synchronisatie voltooid is, want anders staan de bestanden nog niet in de Cloud. Controleer het blauwe OneDrive icoon in de taakbalk en wacht totdat deze helemaal blauw is, voordat je je afmeldt of de computer afsluit.

Teams en kanalen

Ben je een teameigenaar? Dan kun je bedenken of je kanalen wilt gebruiken in je Team.

  • Maak gebruik van kanalen om een functionele indeling te maken in je team. Elk kanaal bevat een eigen bestandsmap. Je kunt extra kanalen toevoegen door te klikken op het puntjesmenu naast de teamnaam en dan te kiezen voor Kanaal toevoegen.
  • Bedenk van tevoren eerst welke indeling het beste past in je team. Maak daarna de kanalen aan.
  • Laat de naam van een kanaalmap ongemoeid. De naam ligt vast vanaf het moment dat het kanaal is aangemaakt. Wanneer je de naam van een map wel wijzigt, heb je een “zwevende” map gemaakt die bij geen enkel kanaal hoort en die je ook niet ziet in de Teams-app.

Teambestanden synchroniseren voor gevorderden

De instructie voor het synchroniseren van een team map bewerkstelligt dat je alleen de bestanden van één kanaal ziet. In bovenstaande voorbeeld wordt dit gedaan met kanaal Algemeen van team “BC Bovenvergisting”. In de Verkenner krijg je dan een map genaamd “BC Bovenvergisting – General”.

Wanneer je verscheidene kanalen in je team hebt gemaakt, kan het handig zijn om alle bestanden in één keer zichtbaar te maken in de Verkenner. Je kunt dit doen door in stap 6 eerst op de map “Documenten” te klikken, om naar een hogere map te gaan.

Hier zie je een map voor elk kanaal. Klik nu op Synchroniseren.

Je bereikt hiermee dat de bovenliggende map wordt gesynchroniseerd in de Verkenner.

Je ziet nu in de Verkenner in de team map één map voor elk kanaal in het Team: in de afbeelding General , Stouts en Porters en Tripel.

Let op! Ik raad je aan om op dit niveau geen mappen of bestanden te plaatsen. Als je dat toch doet, dan zul je deze niet kunnen zien in de Teams-app, maar alleen in de SharePoint-weergave. Je kunt het beste alleen bestanden plaatsen in de kanaalmappen.

Tips en opmerkingen

  • Het synchroniseren doe je op elke computer eenmaal voor elk team en voor elk kanaal.
  • Kom je er niet uit? Neem contact op met onze helpdesk , in kamer 024.