• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

iPad verbinden met AppleTV

Je kunt het beeld van je iPad projecteren op de beamer met behulp van een AppleTV. Dit wordt Synchrone weergave genoemd en gebruikt een techniek die Airplay wordt genoemd. ICT heeft de AppleTVs op Bonhoeffercollege zo ingesteld, dat je een pincode nodig hebt om je iPad te verbinden met de AppleTV in je lokaal. Deze pincode is elke keer anders en wordt geprojecteerd op het scherm op het moment dat je de verbinding maakt.

Synchrone weergave starten

1. Gebruik de afstandbediening om de Apple TV te kiezen als bron (knopje “Source”) , zodat je het beeld van de AppleTV op het projectiescherm of TV ziet.

2. Open het bedieningspaneel op je iPad als volgt. Veeg omhoog vanaf de onderrand (op iOS 11) of veeg omlaag vanaf de rechterbovenrand (op iOS 12).

3. Klik op “Synchrone weergave”

4. Wacht een momentje…

5. …totdat je de AppleTV ziet met de naam van je lokaal en klik deze aan.

6. Tik de Airplay-code is van je lokaal .

7. Hoe kom je aan deze code? De Airplay-code zie je op het projectiescherm of TV.

8. Gelukt!

Synchrone weergave stoppen

Om de synchrone weergave te stoppen en de AppleTV vrij te geven voor andere gebruikers:

1. Open het bedieningspaneel op je iPad als volgt. Veeg omhoog vanaf de onderrand (op iOS 11) of veeg omlaag vanaf de rechterbovenrand (op iOS 12).

2. Klik op “Stop synchrone weergave”

Tips

Ik raad je aan om de verbinding met de AppleTV te maken aan het begin van de les of vóórdat de les begint. Op dit manier wordt de synchrone weergave niet “gekaapt” door een leerling. Wanneer je eenmaal de synchrone weergave hebt ingesteld, dan houdt je iPad deze verbinding. De synchrone weergave wordt pas verbroken in de volgende gevallen:

  • Wanneer je met de hand de synchrone weergave stopt, of
  • Wanneer je je iPad uitzet, of
  • Wanneer je iPad in slaapstand gaat, of
  • Wanneer je iPad buiten (Bluetooth-)bereik komt van de AppleTV.

MacBooks kennen deze truc ook! Lees deze uitleg.

Denk eraan om de synchrone weergave te stoppen, wanneer je het lokaal verlaat! Anders blijft de AppleTV bezet en kan de volgende docent de AppleTV mogelijk niet gebruiken.

Heb je vragen of opmerkingen, stel je aan ict [snail] bonhoeffer [period] nl