• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Computertip #3 Je profielfoto wijzigen in office365

Deze computertip #3 toont hoe je je profielfoto in Office 365 kunt wijzigen. Nu de schoolfotograaf weer in de gangen rondwaart en ons allemaal op de foto zet, is dit actueel. Als je wilt weten hoe je je profielfoto in Office 365 kunt aanpassen, lees verder.

Foto instellen

Voor wie visueel ingesteld is, bekijk mijn 1 minuut durende videoinstructie .

Voor wie liever instructies leest, volg deze stappen:

  1. meld je aan in Office 365 Online
  2. klik op het gekleurde rondje helemaal rechtsbovenin. Als hier nog niet eerder een foto zichtbaar was, dan staan hier jouw initialen op een gekleurd rond vlak.
  3. In een rechterpaneel verschijnt informatie over 'Mijn accounts'. Wanneer je de muis over het rondje brengt, wordt een fototoestel-icoontje zichtbaar. Klik hierop.
  4. Klik op "+ Nieuwe foto uploaden", blader en kies een foto naar keuze en klik op de knop "Openen"
  5. Je kunt de vergroting kiezen en zelf kiezen welk deel van de gekozen foto je wilt instellen door het gewentse deel in het ronde kader te slepen.
  6. Wanneer je tevreden bent, klik op "Toepassen" en vervolgens op "Gereed". Je nieuwe profielfoto is direct zichtbaar.

Foto verwijderen

Het is niet mogelijk om een bestaande profielfoto te verwijderen. Als je pasfoto als profielfoto is ingesteld en je bent daar niet tevreden mee, dan kun je deze uiteraard vervangen door een neutralere foto. Bezoek Google/Bing/DuckDuckGo en zoek "Zonsondergang" of "Landschap" voor inspiratie.

Tenslotte

  • Jouw profielfoto is deel van jouw identiteit in Office 365 en is zichtbaar op elke functie in office 365 waar jij aan deelneemt, met name in de teams of groepen waarin jij deelneemt, maar ook in het adresboek, als iemand jouw mailadres opzoekt.
  • Jouw profielfoto is alleen zichtbaar voor mensen binnen de organisatie (dat is SVOK) .