• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Beste collega’s

Je kunt sinds kort de vergaderruimte 004 reserveren in Outlook in plaats van via de agenda in de roosterkamer.

Dit doe je als volgt:  

Office 365

Je kunt eerst nagaan of de vergaderruimte vrij is op het moment dat je het wilt reserveren. Daarvoor moet je de agenda van kamer 004 eerst toevoegen aan je agenda’s. Als je je eigen agenda opent, zie je bovenin je scherm “agenda toevoegen”. Kies voor de optie “uit adreslijst”. Als je dan “kamer 004” intypt kun je de optie “kamer 004” aanklikken, dan op “Openen” klikken. Je ziet nu je eigen agenda en de agenda van kamer 004 door elkaar en je kunt nagaan of kamer 004 vrij is.

Als de ruimte vrij is kun je het reserveren door in je eigen agenda een nieuw agenda-item te maken. Ga naar het veld “Personen”, type bij Vereist “kamer 004” en klik erop om het te selecteren. Als het goed is verschijnt kamer 004 nu onder “deelnemers” en bij “locatie”. Nu kun je nog andere deelnemers uitnodigen en het agenda-item verzenden. De ruimte is dan gereserveerd.  

OutlookOnlineReserveren1

   

Office 2013

Je kunt eerst nagaan of de vergaderruimte vrij is op het moment dat je het wilt reserveren. Daarvoor moet je de agenda van kamer 004 eerst toevoegen aan je agenda’s. Als je je eigen agenda opent, zie je bovenin je scherm “agenda openen”. Kies voor de optie “uit kamerlijst”. Als je dan “kamer 004” intypt kun je de optie “kamer 004” aanklikken, dan linksonder op “ruimten ->” klikken en op OK klikken.

Als de ruimte vrij is kun je het reserveren door in je eigen agenda een nieuw agenda-item te maken. Kies eerst “deelnemers toevoegen”. Dan kun je bij locatie de ruimte “kamer 004” selecteren uit een keuzelijst “ruimten selecteren” (rechts naast het veld locatie). Als het goed is verschijnt de kamer dan ook in het veld “aan”. Daarbij kun je nog andere deelnemers uitnodigen. Als je het agenda-item verzendt, heb je ook de ruimte gereserveerd.  

OutlookOnlineReserveren2

 

De papieren agenda

Van de papieren agenda zal ik alle reserveringen overnemen in Outlook. De papieren agenda wordt dan niet meer gebruikt.

Mocht het niet lukken, laat het me weten. Dan help ik even.

Met vriendelijke groet,

Renate Mijnen
Directiesecretaresse
Bonhoeffercollege