• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Dit gaat over Google Sketchup 8.0.

Situatie

Leerlingen kunnen niet opslaan in Google Sketchup. Als ze iets opslaan, dna krijgen ze "Access denied" en hun werk ik weg.

Verklaring

Google Sketchup probeert standaard werk opte slaan op de netwerkschijf, via UNC-path. Dit wordt verhinderd wegens beperkingen die zijn ingesteld door middel van groepbeleid (group policy).

Workaround

Sla je werk op in mijn documenten die wordt aangeduid met U: . Je kunt dit doen als volgt:

  1. Kies File-menu en kies Save as...
  2. in de Opslaan als-dialoog in het veld Bestandsnaam , tik "U:" en druk op Enter. Je bent nu in de U:-schijf welke ook "Mijn documenten" bevat.
  3. Geef nu een naam voor je document en klik op Opslaan

of doet dit:

  1. Kies File-menu en kies Save as...
  2. in de Opslaan als-dialoog klik op Zoeken in en blader omlaag naar de schijf aangeduid met Je voornaam achternaam (U:)

Geef nu een naam voor je document en klik op Opslaan

Sketchup Pro en Make

20161027

Sketchup is verkocht aan Trimble. De software is in principe commercieel en niet-gratis. Als je de software installeert kun je een maand lang de Pro-versie uitproberen en na 30 dagen wordt de functionaliteit beperkt tot die van de Free-versie.

Het lukt niet om Sketchup beschikbaar te maken als thinapp. Zodra de thinapp op een andere computer wordt gestart, meldt het programma "licensed to: SketchUp Pro 2016 User, Expired" en start niet op.