• Logout
Bonhoeffer ICT

Bonhoeffer ICT

Veelvoorkomende vragen en antwoorden

Extra postvak openen

Dit is de instructie om een extra mailbox waartoe je machtigingen heb, te openen in Outlook 2013. Gebruik je Office 365 en de Outlook Webapp? Kijk dan hier.

Hoe koppel ik een Extra Mailbox in Outlook 2013??

mailbox, extra postvak, toegang

Wanneer de systeembeheerder jou toegang heeft gegeven tot een extra mailbox , dan kun je die gemakkelijk koppelen aan jou persoonlijke mailbox in Outlook. In Office Outlook 2013 hoef je niets te doen! De extra mailbox wordt dan zichtbaar in de mappenlijst in Outlook.

Mailbox met de hand koppelen

Is dit niet het geval, dan kun je hem zelf met de hand koppelen. Volg de stappen hieronder. De schermfoto's tonen hoe je dat doet in Outlook 2010. Het ziet er anders uit in Office 2013, maar het werkt hetzelfde.

  • Start Office Outlook
Klik op menu Bestand en klik op Accountinstellingen ...
  • Klik op menu Bestand en klik op Accountinstellingen ...
Klik nogmaals op Accountinstellingen
  • Klik nogmaals op Accountinstellingen
Klik op tabblad Gegegevensinstellingen en daarna op de knop Instellingen
  • Klik op tabblad Gegegevensinstellingen en daarna op de knop Instellingen
Klik op tabblad Geavanceerd en klik op knop Toevoegen
  • Klik op tabblad Geavanceerd en klik op knop Toevoegen
Tik de naam van het postvak om toe te voegen en klik op [OK]
  • Tik de naam van het postvak om toe te voegen en klik op OK
  • Klik op [OK] en vervolgens op op [Sluiten] om de geopende venster te sluiten. De extra postvak verschijnt nu in de mappenlijst.

Deze koppelingen met extra postvakken worden bewaard in je profiel. Zolang je profiel intact blijft, blijft deze koppeling ook bestaan. Wanneer je profiel om wat voor reden dan ook opnieuw aangemaakt moet worden, dan zul je deze postvakken opnieuw moeten koppelen volgens bovenstaande werkwijze.

Postvak openklappen

Vergeet niet om het postvak zichtbaar te makken in de mappenlijst. Klik op het driehoekje om het postvak open te klappen.

Outlook2010-KoppelPostvak8

Mailbox openen in Webmail

Met de komst van Exchange 2010 op Bonhoeffercollege is het ook mogelijk om een andere postvak te openen vanuit Webmail. Dit gaat als volgt.

Meld je aan op Webmail. Klik rechtsboven op je naam, en in het venster "Ander Postvak Openen" tik je de naam van het postvak, en klik op Openen...

.. en tik de naam van de mailbox die je wilt inzien. Het is voldoende als je het e-mailadres intikt zonder '@bonhoeffer.nl'.

In tegenstelling tot Outlook kun je in webmail niet verscheidene postvakken naast elkaar openen, maar kun je altijd maar één postvak openen.

Mail beantwoorden uit eigen naam

Denk er alsjeblieft aan , dat je berichten alleen uit je eigen naam mag beantwoorden . De afzender vermeldt de naam van het geopende postvak, maar het versturen mislukt. Verander dan afzender in "Outlook", zodat je het bericht verstuurt met jouw eigen e-mailadres als afzender.